Proizvodnja ambalaže

Proizvodnja ambalaža Kikinda

Da bi se proizvod zaštitio tj. sigurno transportovao, skladištio i dostavio do krajnjeg potrošača on mora da se stavi u ambalažu.
Amabalaža štiti proizvod od raznih mehaničko fizičkih uticaja.

Transportna ambalaža

Ova ambalaža služi za zajedničko pakovanje manjih jedinica tereta ili za pojedinačno pakovanje velikih tereta radi transporta na mesto upotrebe ili distribucije. Ona pri transportu i skladištenju štiti proizvode od oštećenja i manipulacija.

U odnosu na proizvod transportna ambalaža deli se na:

Spoljnu – koja treba da pruži potpunu zaštitu proizvoda od mehaničkih oštećenja i gubitaka. U nju spadaju razne vrste kontejnera, sanduka, kutija od kartona i sl.

Unutrašnju – koja štiti proizvod od vlage, korozije, i drugih promena izazvanih uticajem spoljašnje sredine. Proizvodi kao što su alati, mašine… imaju i spoljnu i unutrašnju ambalažu.

Komercijalna ambalaža

U ovu ambalažu proizvod se neposredno pakuje i prodaje potrošaču, pa se još naziva i maloprodajna ili potrošačka ambalaža.

Ovo pakovanje vrši proizvođač ili trgovina. Pošto dolazi u  neposredni kontakt sa potrošačem ona istovremeno svojom bojom, oblikom, veličinom i kreacijom vrši plasman proizvoda.

Ukoliko imate pitanja u vezi štamparskih usluga, slobodno nas kontaktirajte!